Top 5 verkeerde werkhoudingen

Vorige week berichtten wij u al over de noodzaak van twee uur tussentijds wandelen, bij het hebben van een kantoorbaan. Lukt dit niet altijd, zorgt u er dan voor dat u tijdens de zittende uren de juiste houding aanneemt! Een verkeerde zit-positie, leidt vaak tot klachten aan nek, rug, schouders en hoofd. We hebben de ‘top 5 van de verkeerde werkhoudingen voor u op een rijtje gezet:

 

– Hangen. Deze houding geeft veel druk op de lage rug. Het beschadigt de banden, gewrichten en zachte weefsels in dit gebied en het kan zelfs leiden tot een gebogen rug.

– Benen over elkaar. Deze positie zet de heup vast. Dat maakt recht zitten moeilijk. Gevolg: een hangende zithouding. Ook kunnen de spieren uit balans raken wanneer we met de benen over elkaar zitten, waardoor pijn en stijfheid optreden.

– Voorover gebogen. Zorgt voor minder ruimte in de borstkas en zwakke hoge rug. Mogelijk gevolg: een kromming in de hoge rug, pijn en stijfheid.

– De kin naar voor gestoken. Vaak zit men dan te laag, in een poging tot het compenseren van neerwaartse druk. Dit kan leiden tot zwakke nekspieren.

–‘Telefoon-knuffelen’: De hoorn van de telefoon wordt  tussen de schouder en het oor geklemd, om zo handsfree te kunnen telefoneren. Mogelijk gevolg: spierzwakte in de nek en onbalans van spieren. Deze houding is vaak een oorzaak van hoofdpijnklachten.

 

Wat is belangrijk?  Houd de zittende periodes zo kort mogelijk. Lukt dit niet? Zorg er dan voor dat uw basishouding correct is. Dat wil zeggen recht voor uw beeldscherm en toetsenbord. Zit rechtop met de voeten plat op de grond. Is ook dit niet mogelijk? Gebruik dan een voetensteun. In een goede werkhouding zijn uw dijen horizontaal in een lijn met de knieën en heup.

 

Heeft u toch klachten of wilt u meer weten? Ons professionele team helpt u graag door u van persoonlijk advies te voorzien!

 

Geschreven door: Dorothy Looman
Bron: Fysionieuws.nl                                                                                            schouder

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.