BekkenFysiotherapie
BekkenFysiotherapie voor mannen, vrouwen en kinderen
BekkenFysiotherapie rond de Zwangerschap
Door gerichte bekkenfysiotherapie blijf je veel langer actief tijdens de zwangerschap
Tijdens de zwangerschap en na de bevalling kan je te maken hebben met bekkenpijn (voorheen bekkeninstabiliteit), hieronder valt pijn in de lage rug, het bekken, de bilregio, de liezen, de onderbuik en bekkenbodemregio. Onze bekkenfysiotherapeuten kunnen jou helpen om deze klachten te verminderen, zodat je zo lang mogelijk of weer zo snel mogelijk actief kan zijn en blijven.
Zwanger & Fit of Moeder & Fit
Speciale small group training voor zwangere vrouwen
Onder begeleiding van een bekkenfysiotherapeut/oefentherapeut krijg je heel gerichte oefeningen die je prima kunt doen tijdens of na een zwangerschap. Door de deskundige begeleiding is de training verantwoord, ook bij eventuele ongemakken. Schrijf je direct in voor een gratis proefles: info@gofysio.nl. Lees meer informatie over Fit rondom de Bevalling.
BekkenFysiotherapie bij Urine Incontinentie
De oorzaken van urine-incontinentie kunnen heel eenvoudig zijn, maar ook heel gecompliceerd
Zoals bijvoorbeeld verminderde controle over de bekkenbodemspieren, te zwakke, of juist heel gespannen bekkenbodem. Ook operaties in het bekkengebied of een verzakking van de blaas kunnen leiden tot urine-incontinentie. Bij GoFysio verrichten we onderzoek met moderne apparatuur. Hierdoor ben je verzekerd van de juiste diagnose en gerichte therapie.
BekkenFysiotherapie bij Verzakkingen
Er bestaan verschillende goede behandelingen voor verzakkingsklachten
Als de klachten het normale dagelijkse functioneren beïnvloeden kan een behandeling uitkomst bieden. Door adviezen en gerichte training kan de balans tussen de buikdruk en de draagkracht van de bekkenbodem worden verbeterd. Daarnaast is het toiletgedrag belangrijk, met zo min mogelijk perskracht lozen van urine of ontlasting.
BekkenFysiotherapie en Seksuologie
Veel klachten op het gebied van seksualiteit hebben te maken met de bekkenbodemspieren
Deze hebben dan meestal een te hoge spanning of een onjuiste coördinatie. De bekkenfysiotherapeut inventariseert samen met u wat de oorzaak en wat het gevolg kan zijn en hoe de situatie verbeterd kan worden. De bekkenbodemspier leren voelen, herkennen en ontspannen, helpt om de seksualiteit te verbeteren.
BekkenFysiotherapie bij Kinderen
Bij kinderbekkenfysiotherapie draait het meestal om zindelijkheidsproblemen
Als bij kinderen klachten voorkomen als bedplassen, incontinentie of buikpijnen, kan de bekkenfysiotherapeut hierin een belangrijke rol spelen. Bij GoFysio wordt Uw kind zich op een speelse manier bewust van de bekkenbodem en kan daardoor leren om de problemen de baas te worden. Ook krijgen u en uw kind allerlei adviezen over het toiletgedrag, drinken en voeding en het omgaan met de klachten.
Veel voorkomende klachten bij Kinderen:
- obstipatie
- broekpoepen
- overdag natte broeken
- bedplassen
- buikpijn, in combinatie met een van bovenstaande klachten
BekkenFysiotherapie bij Mannen
Het niet goed kunnen ontspannen van de bekkenbodem kan klachten veroorzaken of klachten verergeren
Als de bekkenbodem niet goed functioneert, kunnen problemen ontstaan zoals verlies van urine, of juist niet goed kunnen plassen, maar ook problemen met vrijen en pijnklachten. De laatste jaren worden steeds meer mannen verwezen voor bekkenfysiotherapie. Het hebben van klachten is niet leeftijdgebonden. Ook jonge mannen krijgen bekkenbodemtherapie. Het ontstaan van klachten is vaak te herleiden tot het hebben van verkeerde gewoontes op gebied van plassen en ontlasten. Bijvoorbeeld persen, frequenter moeten plassen of plassen aldoor uitstellen.
Veel voorkomende klachten bij Mannen:
- dysfunctional voiding (niet goed uitplassen)
- overactieve blaas
- Scrotale pijn (pijn in ballen)
- Behandeling voor of na Prostaat operatie
Begeleiding bij bekkenbodemoefeningen
Je kunt oefeningen doen om de bekkenbodemspieren en de sluitspier van de blaas te trainen. Wanneer je deze oefeningen gedurende een langere periode (6 tot 8 weken) dagelijks doet, krijg je geleidelijk weer meer controle over je blaas. Je verliest dan minder snel urine bij drukverhoging in de buik zoals bij hoesten, niezen, lachen, bukken, tillen, traplopen, rennen of springen. Onze bekkenfysiotherapeuten vertellen precies welke oefeningen voor jou geschikt zijn.
Geavanceerd onderzoek naar bekkenbodemdisfuncties
Een doelgerichte en effectieve behandeling begint met een nauwkeurige diagnose
Nauwkeurig onderzoek met de allernieuwste MAPLe apparatuur geeft gerichte biofeedback van individuele spieren aan verschillende zijdes en dieptes in de bekkenbodem. Door de nauwkeurige diagnose kunnen wij een gericht behandelplan maken. Lees hier meer over geavanceerd bekkenbodemonderzoek met de MAPLe.
Afspraak maken
Wil je een behandeling bij de bekkentherapeut, neem dan contact op via (telefoon of whatsapp): 085-06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl