Veelgestelde vragen

Heb ik een verwijzing nodig voor de fysiotherapeut?

Fysiotherapie is direct toegankelijk. Een verwijzing van de huisarts mag, maar is niet nodig. U kunt direct terecht.

Moet ik eerst mijn eigen risico opmaken voordat ik fysiotherapie vergoed krijg?

Fysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende pakketten. Het eigen risico geldt alleen voor het basispakket. U hoeft uw eigen risico dus niet aan te breken als u naar de fysiotherapeut gaat. Dit geldt echter niet voor mensen met een chronische indicatie.

Hoe zijn kinderen onder de 18 jaar verzekerd?

Kinderen onder de 18 jaar krijgen 18 behandelingen per jaar uit het basispakket vergoed. Ook hiervoor geldt geen eigen risico.

Kan de fysiotherapeut bij mij thuis komen voor de behandeling?

Indien u slecht ter been bent, of een andere reden hebt waarom u niet naar een van onze vestigingen kunt komen, kunt u aanvragen of de fysiotherapeut aan huis kan komen. Bij sommige verzekeraars dient uw (huis)arts hier toestemming voor te geven. Informeer bij uw verzekeraar of dit nodig is.

Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?

Alle abonnementen kunnen per e-mail worden opgezegd. U ontvangt dan binnen twee werkdagen een reactie waarin staat per welke datum het abonnement afloopt.

Mag ik zelf een fysiotherapeut kiezen?

Ja, elke patiënt heeft het recht op keuze-informatie. Dit recht houdt allereerst in dat u tussen verschillende zorgaanbieders kunt kiezen. U kunt geadviseerd worden om naar een therapeut te gaan, maar u bent daartoe niet verplicht.

Dit is wettelijk vastgelegd in de Wet kwaliteit, klachten en geschillen in de zorg (Wkkgz).

Deze wet houdt ook in dat GoFysio op uw verzoek informatie moet verstrekken over de zorg die wij kunnen verlenen, de kwaliteit daarvan, wat ons tarief is en wat de ervaringen van andere cliënten zijn. Deze wet omvat ook informeren over de werkzaamheid van de behandeling.